Flera olika maträtter är uppdukade till en buffé.

Livsmedel

Miljösamverkan östra Skaraborg har tillsyn över livsmedelshanteringen i kommunerna Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro. Målet med tillsynen är att du som konsument ska känna dig trygg och säker när du handlar och äter mat och att maten ska vara av den kvalitet som utlovas. Vi kontrollerar därför restauranger, gatukök, livsmedelsindustrier, butiker och andra livsmedelsföretag i kommunerna.

För dig som är konsument

Om du har synpunkter, klagomål eller frågor om företag som hanterar mat kan du kontakta oss. Ta kontakt om du misstänker att du har blivit matförgiftad (sjuk) av något som du har köpt, eller blivit serverad, i Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde eller Tibro.

Mer information om matförgiftning finns under en rubrik i vår meny.

Kontaktuppgifter till vår kundtjänst finner du längst ned.

För dig som arbetar med livsmedel

Kontakta Miljösamverkan östra Skaraborg om du funderar på att starta en restaurang, servering, butik eller annan verksamhet med livsmedelshantering. Alla livsmedelsverksamheter ska registreras eller godkännas enligt livsmedelslagstiftningen. En verksamhet som inte är registrerad/godkänd får inte startas. Vi är skyldig att åtalsanmäla alla verksamheter som drivs utan att vara registrerad eller godkänd.

Tänk på att registreringen/godkännandet för verksamheten är knutet både till ägaren och till lokalen. Därför upphör registreringen/godkännandet vid ägarbyten eller bolagsförändring (ändring av organisationsnummer). Byter verksamheten namn eller lokal så måste du lämna in en ny anmälan om registrering.  Du kan läsa mer om registrering i menyn.

Vill du veta mer om vilka regler som gäller när man arbetar med livsmedel kan du hitta information i menyn till vänster eller kontakta oss.

Kontaktuppgifter till vår kundtjänst finner du längst ned.