Vi söker en miljöjurist

Som miljöjurist kommer du att stötta ledning och kollegor med juridisk rådgivning och internutbildningar inom framförallt miljörätt, livsmedelslagstiftning och förvaltningsrätt. Du kommer även att ansvara för olika juridiska utredningar.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg?

Miljösamverkan östra Skaraborg är ett kommunalförbund som ansvarar för bland annat livsmedelskontroll och miljöbalkstillsyn i våra medlemskommuner Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro.

Miljösamverkan har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar hela verksamheten. Bemötande och service är viktigt för oss. Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt ansvarsområde.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor. Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda förmåner, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare.

Vi är cirka 40 medarbetare placerade på bästa läget i Skövde med närhet till centralstationen. Skövde har framför allt goda tågförbindelser och du reser till Stockholm på ca två timmar och Göteborg på en timme. Skövde som stad växer och har som vision att nå 60 000 invånare 2025. Här finns även närhet till naturen och ett rikt utbud av kultur och handel.

Arbetsbeskrivning

Miljösamverkan östra Skaraborg söker nu en miljöjurist.

Som miljöjurist kommer du att stötta ledning och kollegor med juridisk rådgivning och internutbildningar inom framförallt miljörätt, livsmedelslagstiftning och förvaltningsrätt. Du kommer att ansvara för juridiska utredningar, bland annat om förorenade områden.

Som vår miljöjurist kommer du att vara spindeln i nätet när det gäller att se till att vi är uppdaterade på rätt lagar, föreskrifter och allmänna råd samtidigt som vår ärendehantering ska leva upp till de krav som ställs på en offentlig förvaltning. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning på akademisk nivå, med goda kunskaper om juridik med inriktningen miljörätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du är serviceinriktad, har lätt för att samarbeta och är lyhörd.

Du är initiativrik och orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn och ett kritiskt tänkande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidareanställning
Omfattning: heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Ansökan
Ansök senast: 30 oktober 2017
Referensnummer:  A721513

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen att söka tjänsten via länken. 

Kontakt

Pelle Holmström, förbundschef

Fackliga företrädare

Pelle och fackliga företrädare når du via vår kundtjänst, 0500-49 36 30.

Övrigt

Miljösamverkan östra Skaraborg arbetar aktivt för att utveckla en jämställd och jämlik verksamhet oavsett medarbetarnas bakgrund och tillhörighet samt en arbetsplats fri från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.