Vi söker två miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Som miljöinspektör kommer du att ingå i team som arbetar med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens område, i första hand kommer du att arbeta med miljöfarliga verksamheter eller hälsoskydd.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg?

Miljösamverkan östra Skaraborg är ett kommunalförbund som ansvarar för bland annat livsmedelskontroll och miljöbalkstillsyn i våra medlemskommuner Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro.

Miljösamverkan har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar hela verksamheten. Bemötande och service är viktigt för oss. Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt ansvarsområde.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor. Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda förmåner, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare.

Vi är cirka 40 medarbetare placerade på bästa läget i Skövde med närhet till centralstationen. Skövde har framför allt goda tågförbindelser och du reser till Stockholm på ca två timmar och Göteborg på en timme. Skövde som stad växer och har som vision att nå 60 000 invånare 2025. Här finns även närhet till naturen och ett rikt utbud av kultur och handel.

Arbetsbeskrivning

Miljösamverkan östra Skaraborg söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer.

Som miljöinspektör kommer du att ingå i team som arbetar med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens område, i första hand kommer du att arbeta med miljöfarliga verksamheter eller hälsoskydd. Men det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde. I arbetet ingår handläggning av inkommande ärenden av olika slag och planerad tillsyn.

Tillsynen genomförs i projektform utifrån fokusområden. Teamen ges stor frihet att lägga upp sin planering, uppföljning och sitt förbättringsarbete. Vår arbetsmetod är framgångsrik och ger goda förutsättningar för ett stort engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning för tjänstens innehåll, med goda kunskaper inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Erfarenhet av tillsyn inom miljöbalkens område är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling.

Du är initiativrik och orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn och ett kritiskt tänkande.

Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din kommunikativa förmåga och servicekänsla.

B-körkort för bil med manuell växellåda är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställnigsform: tillsvidareanställning
Omfattning: heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Ansökan  
Ansök senast: 30 oktober 2017
Referensnummer:  A721594

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen att söka tjänsterna via länken.

Kontakt

Eva Berglund, biträdande förbundschef

Facklig företrädare

Eva och fackliga företrädare når du via vår kundtjänst, 0500-49 36 30.

Övrigt

Miljösamverkan östra Skaraborg arbetar aktivt för att utveckla en jämställd och jämlik verksamhet oavsett medarbetarnas bakgrund och tillhörighet samt en arbetsplats fri från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.