Nu söker vi en miljöinspektör med inriktning hälsoskydd


Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör kommer du att ingå i ett team som arbetar med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens område. I första hand kommer du att arbeta med hälsoskydd men det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde. I arbetet ingår handläggning av inkommande ärenden av olika slag och planerad tillsyn över bl.a. skolor, förskolor, hygienlokaler och bostäder.

Tillsynen genomförs i projektform utifrån fokusområden. De självorganiserande teamen lämnas stor frihet att lägga upp sin planering, uppföljning och sitt förbättringsarbete. Vår arbetsmetod är framgångsrik och ger goda förutsättningar för ett stort engagemang.       
        

Kvalitfikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, t.ex. inriktning miljö- och hälsoskyddsinspektör, och/ eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig. En god datorvana är en förutsättning likväl som att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. 

Det är meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning genom tillsyn/kontroll i fält samt goda kunskaper inom gällande miljölagstiftning. Yrkeserfarenhet från arbete med att undersöka inomhusmiljö alternativt arbetat med vårdhygien och smittskydd är meriterande. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling. Du är initiativrik, orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn. En god omdömesförmåga utifrån ett kritiskt tänkande är nödvändigt för att göra bra avvägningar och prioriteringar av ärenden.

Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din kommunikativa förmåga och ett gott bemötande är självklart. B-körkort för bil med manuell växellåda är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Du söker jobbet via offentliga jobb. Välkommen med din ansökan senast 21/11.

Datum