Vi söker en livsmedelsinspektör

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg?

Miljösamverkan östra Skaraborg är ett kommunalförbund som ansvarar för bland annat livsmedelskontroll och miljöbalkstillsyn i våra medlemskommuner Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro. Miljösamverkan har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar hela verksamheten. Bemötande och service är viktigt för oss. Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt ansvarsområde. Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor. Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda förmåner, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare.

Vi är cirka 40 medarbetare placerade på bästa läget i Skövde med närhet till centralstationen. Skövde har framför allt goda tågförbindelser och du reser till Stockholm på ca två timmar och Göteborg på en timme. Skövde som stad växer och har som vision att nå 60 000 invånare 2025. Här finns även närhet till naturen och ett rikt utbud av kultur och handel.

Arbetsuppgifter

Miljösamverkan östra Skaraborg söker nu en livsmedelsinspektör.

Du är en av livsmedelsteamets sju medarbetare med ansvar för kontroll, rådgivning och information enligt livsmedelslagstiftningen. Tillsynen genomförs i projektform med sprintar. Våra självstyrande team har ett rullande schema med en inne-och utegrupp. Arbetsmetoden är väl utvecklad och skapar nytta och ger arbetsro.

Arbetet innebär handläggning av inkommande ärenden av olika slag och planerad tillsyn. I första hand kommer du att arbeta med kontroll enligt livsmedelslagen men det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde. I tjänsten ingår t.ex. att planera den egna kontrollen, genomföra inspektioner, skriva rapporter/beslut samt att följa upp att avvikelser är åtgärdade.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, t.ex. livsmedels/miljöskyddsinspektör, eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig. En god datorvana är en förutsättning likväl som att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska.

Yrkeserfarenhet från livsmedelsbranschen, myndighetsutövning/tillsyn i fält samt tillämpning av gällande lagstiftning inom livsmedelsområdet är meriterande.

Du är en flexibel lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling. Du är initiativrik, orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn samt tar ansvar.

Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din kommunikativa förmåga och ett gott bemötande är självklart.

B-körkort för bil med manuell växellåda är ett krav

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning:   Heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansök senast:   2018-10-21

Referensnummer:  A817049

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via Offentliga jobb. 

Kontaktperson

Jenny Möller, Avdelningschef, 0500-49 36 30 (kundtjänst)

Fackliga företrädare nås genom kundtjänst 0500- 49 36 30

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Miljösamverkan östra Skaraborg arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Information för rekryteringskonsulter och annonssäljare Miljösamverkan gör aktiva val avseende exponeringsytor, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. Efter det att vi publicerat en annons kommer vi inte köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi vänligt men bestämt undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag.

Datum