Avloppsmässa

Tisdagen den 27 mars mellan kl. 16-20 bjuder Miljösamverkan östra Skaraborg in till avloppsmässa i Skövde Arena.

Kom och träffa oss! Titta, kläm och känn på grejerna.

Under mässan är det möjligt för alla som har eget avlopp att se olika system och produkter samt träffa gräventreprenörer, tillverkare och försäljare av olika systemlösningar för rening av avloppsvatten. Givetvis finns även våra miljöinspektörer på plats för att svara på frågor liksom personal från Skövde kommuns VA-kontor och slamhämtarna. För de som funderar på en större avloppsanläggning tillsammans med flera grannar så kan man diskutera olika lösningar med VA-rådgivaren.

Det kommer att finnas både slamavskiljare, avloppstankar, reningsverk, olika moduler och en och annan grävmaskin att kika på. Passa på att se hur produkterna ser ut och prata med både säljare, grävare och slamhämtare på en gång om hur just ditt avlopp skulle kunna fungera.

Alla som bor på landsbygden i Skaraborg är hjärtligt välkomna!

Arbetet med att få hushåll med små avlopp att göra om sina avloppsanläggningar så att de renar avloppsvattnet enligt de miljökrav som lagstiftningen ställer idag pågår på alla miljökontor, och du är lika välkommen till vår mässa även om du bor i en annan kommun.

Under 2019 kommer fokus för våra inspektioner att vara i de norra delarna av Skövde Kommun, främst runt Väring och Tidan. Dessa hushåll får en preliminär bedömning hem i brevlådan inom kort. Näst på tur är stora delar av Karlsborgs och Tibro kommuner och därefter Falköpings södra delar. Det är med andra ord lika viktigt och intressant för alla Skaraborgare att ta del av mässan.

På mässan träffar du bland andra:
Avfall östra Skaraborg, Avloppscenter, Baga water technology, Biovac, Bröderna Wästefors Åkeri, Bröderna Wästefors Åkeri, Bröderna Wästefors Åkeri, Ecotech/Ecobox, EMP miljöteknik, Erikssons grävtjänst i Skaraborg, Evergreen Solutions, Evertssons Entreprenad, FANN VA-teknik, Jets Sverige, Last och Gräv, Lindgrens transport o lantbruk, Lundby Maskinstation, PR Slamsugning, Skövde VA, Swedish Ecology (Mulltoa), Svensk avloppsrening, Topas vatten, Tranås Cementvarufabrik / Watersystems Sverige och Zav.