Vi söker två livsmedelsinspektörer

Hos oss får du ett omväxlande och roligt arbete där du blandar administrativt myndighetsarbete, fältarbete och kundkontakter.

Som livsmedelsinspektör kommer du att ingå i ett team med ansvar för kontroll, rådgivning och information enligt främst livsmedelslagstiftningen. Tillsynen genomförs i projektform utifrån fokusområden.

I rollen som livsmedelsinspektör kan i nuläget arbete ingå som omfattar kontroll av trängsel mm enligt den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. I denna lag finns bestämmelser om tillfälliga smittskyddsåtgärder för att förhindra spridning på serveringsställen av det virus som orsakar covid-19. Vi ser att detta arbete kommer fortsätta under 2021.

Arbetet som inspektör innebär handläggning av inkommande ärenden av olika slag och planerad tillsyn. I första hand kommer du att arbeta med kontroll enligt livsmedelslagen samt utifrån behov den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde.

I tjänsten ingår tex att planera den egna kontrollen, genomföra inspektioner/revisioner, utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar, skriva rapporter/beslut samt att följa upp att avvikelser är åtgärdade.


Vi har påbörjat ett spännande utvecklingsarbete för en ökat digitalisering av verksamheten.

En tjänst gäller tillsvidare. Läs mer och sök på offentliga jobb.

En tjänst gäller visstid, minst sex månader. Läs mer och sök på offentliga jobb.

 

Ansök senast 1 november 2020. För båda tjänsterna gäller tillträda snarast efter överenskommelse.

 

Datum