Vi söker nu en miljöinspektör med inriktning miljöskydd

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör ingår du i ett team som arbetar med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens område. Inledningsvis kommer du att arbeta med miljöskydd och tillsyn med inriktning på tillståndspliktiga verksamheter men det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde. I arbetet ingår tillsynsbesök på verksamheter men även handläggning av inkommande ärenden av olika slag.

Den planerade tillsynen genomförs i projektform utifrån fokusområden. Våra självorganiserade team lämnas stor frihet att själva lägga upp sin planering, uppföljning och sitt förbättringsarbete. Vår arbetsmetod är framgångsrik och ger goda förutsättningar för ett stort engagemang.             

Kvalifikationer        

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, t.ex. inriktning mot miljö- och hälsoskyddsinspektör, och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig. En god datorvana är en förutsättning likväl som att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Det är särskilt meriterande med erfarenhet från tillsyn av tillståndspliktiga anläggningar enligt miljöbalken. Det är även meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning genom tillsyn/kontroll inom miljölagstiftning i fält samt goda kunskaper inom gällande miljölagstiftning.

Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling. Du är initiativrik, orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn. En god omdömesförmåga utifrån ett kritiskt tänkande är nödvändigt för att göra bra avvägningar och prioriteringar av ärenden. Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din kommunikativa förmåga och ett gott bemötande är självklart. B-körkort för bil med manuell växellåda är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Läs mer och sök via offentliga jobb.

Ansök senast 2 juni.

 

Datum