Vad ni ställer för krav om jag skulle bygga om min gamla husvagn till en försäljningsvagn? Vad ska jag tänka på?

Alla som säljer, bereder, lagrar eller transporterar livsmedel är ansvariga för att produkterna är säkra att äta och rätt märkta. Det generella kravet på hur en husvagn ska utformas som livsmedelsanläggning är att den ska ge möjlighet att hålla god hygien och hantera livsmedel på ett säkert sätt. Utformningen ska vara anpassad till den aktuella verksamheten. Vatten som ska användas till livsmedel, handtvätt eller disk ska förvaras i rena tankar eller dunkar av material som är avsett för livsmedel. Eftersom alla verksamheter ser olika ut behöver vi veta mer för att kunna ge specifika råd. Kontakta oss gärna via vår kundtjänst, kontaktuppgifter finns till höger.

Branschriktlinjer och annan information finns på Livsmedelsverkets webbplats www.livsmedelsverket.se.

Datum