Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg?

Miljösamverkan östra Skaraborg har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar verksamheten.


Bemötande och service är viktigt för oss. Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt ansvarsområde.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Hos oss får du jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor.

 MIljösamverkans kontor vid Hertig Johans Torg i Skövde.

Vad är du intresserad av?

Vi söker två livsmedelsinspektörer

Hos oss får du ett omväxlande och roligt arbete där du blandar administrativt myndighetsarbete, fältarbete och kundkontakter.

Som livsmedelsinspektör kommer du att ingå i ett team med ansvar för kontroll, rådgivning och information enligt främst livsmedelslagstiftningen. Tillsynen genomförs i projektform utifrån fokusområden.

I rollen som livsmedelsinspektör kan i nuläget arbete ingå som omfattar kontroll av trängsel mm enligt den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. I denna lag finns bestämmelser om tillfälliga smittskyddsåtgärder för att förhindra spridning på serveringsställen av det virus som orsakar covid-19. Vi ser att detta arbete kommer fortsätta under 2021.

Arbetet som inspektör innebär handläggning av inkommande ärenden av olika slag och planerad tillsyn. I första hand kommer du att arbeta med kontroll enligt livsmedelslagen samt utifrån behov den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde.

I tjänsten ingår tex att planera den egna kontrollen, genomföra inspektioner/revisioner, utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar, skriva rapporter/beslut samt att följa upp att avvikelser är åtgärdade.


Vi har påbörjat ett spännande utvecklingsarbete för en ökat digitalisering av verksamheten.

En tjänst gäller tillsvidare. Läs mer och sök på offentliga jobb.

En tjänst gäller visstid, minst sex månader. Läs mer och sök på offentliga jobb.

 

Ansök senast 1 november 2020. För båda tjänsterna gäller tillträda snarast efter överenskommelse.

 

Vår arbetsplats

Vårt kontor är beläget centralt i Skövde, intill Hertig Johans torg. Det är alltså bara några få meter till närmsta lunchresturang, apotek, shopping och annat. Reser du kollektivt så är det en kort promenad om 4-5 minuter till resecentrum.

Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda förmåner, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare. Idag är vi ca 45 personer i blandade åldrar som jobbar tillsammans i olika självstyrande team för ett hållbart samhälle. 

Merparten av alla samtal och besök till kontoret kanaliseras genom vår kundtjänst, där vilket gör att inspektörernas arbetstid till stor del kan ägnas åt tillsyn.

Sök lediga tjänster

Just nu söker vi två kollegor till vårt livsmedelsteam. Läs om tjänsterna här och här.

När vi söker personal annonserar vi ut tjänsterna här på webben samt på webbplatsen Offentliga jobb. Vi önskar alla ansökningar elektroniskt via Offentliga jobb.

Urvalet görs sedan utifrån dina meriter och utbildningar som matchas mot uppställda krav för den aktuella tjänsten. Fyll därför i din ansökan så noggrannt som möjligt.

Uppsatsarbete

Skiver du uppsats inom något av våra ämnesområden och behöver råd? Skicka en förfrågan till oss på info@miljoskaraborg.se eller ring oss. Har du inte en egen idé om syfte och frågeställning med ditt skolarbete kanske vi kan hjälpa dig med förslag.

Spontanansökan

Har vi inte någon ledig tjänst för tillfället så kan du lämna en spontan ansökan för framtida behov. För att lämna en spontanansökan till oss skicka ditt CV och personligt brev till info@miljoskaraborg.se, märk e-posten med "spontanansökan jobb".

Skriv gärna vilka typer av arbetsuppgifter du är intresserad av.

Sommarjobb

Söker du sommarjobb kan du skicka CV och personligt brev till info@miljoskaraborg.se. Märk e-posten med "sommarjobb". Skriv gärna vilka typer av arbetsuppgifter du är intresserad av samt vilken tidsperiod som du kan vara tillgänglig.

Praktik

Går du en utbildning med inriktning miljö- och hälsoskydd eller livsmedel kan du söka praktikplats hos oss. Skicka en förfrågan till info@miljoskaraborg.se och berätta litegrand om din utbildning, vilken tidsperiod det gäller och om det är inom något särsklit område du önskar praktik.